Hypnose

Wat is hypnose?

We kunnen hypnose omschrijven als een naar binnen gerichte, geconcentreerde aandacht, waarbij het onbewuste openstaat en suggesties zonder veel remmingen worden uitgevoerd. Met suggesties bedoelen we in deze context positief geformuleerde, bekrachtigende uitspraken. Hypnose is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Het is een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn. In deze toestand is er de mogelijkheid om in het onderbewustzijn de denkbeelden, overtuigingen en emoties die ongewenst zijn, om te zetten in een gewenste vorm.

Wat is het onderbewustzijn?

Het onderbewustzijn is de basis waar al onze gedragingen, onze emoties, onze overtuigingen en automatische processen zijn opgeslagen. Het bevat alle informatie waarop ons denken, redeneren, voelen, doen en handelen is gebaseerd. Ervaringen en waarnemingen worden geïnterpreteerd en opgeslagen. Wij leven volgens de informatie opgeslagen in het onderbewuste. Stel je maar eens voor dat een verkeerslicht op rood springt, en jij geen informatie ter beschikking hebt. Inderdaad ons onderbewustzijn is van levensbelang!

We kunnen het goed vergelijken met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn. Daarop ligt alles vast over jezelf. Het bepaalt hoe je leeft. Dat zijn als het ware programma’s die op de achtergrond draaien. Door eenvoudigweg een deel van de programmering te wijzigen verander je het gedrag. Met hypnose krijg je rechtstreeks toegang tot de harde schijf, tot het onderbewustzijn.

Toegang tot het onderbewuste

De directe toegang tot het onderbewuste is een zegen. Het scheelt een lang traject van met ons bewustzijn doorzetten. Want hoewel je op wilskracht soms snel iets kan bereiken, lukt dat met projecten die langere tijd in beslag nemen vaak minder. Met hypnose verander je dat waardoor er een ondersteunende, krachtige en energieke beweging ontstaat in de richting van het doel dat je wenst te bereiken.

Wat heeft hypnose te bieden?

Hypnose is een prachtig hulpmiddel bij de behandeling van heel wat psychische en psychosomatische klachten. Hypnotherapie is een goede methode om problemen aan te pakken en naar de oorzaak toe te gaan. Hypnotherapie is het therapeutisch gebruik van hypnose om je eigen interne hulpbronnen te mobiliseren om tot een mentale of fysieke positieve verandering te komen.

Problemen die behandeld worden: spanningen, stress, angsten, acuut verdriet, fobieën, slechte gewoontes zoals nagelbijten, blozen, tics…. Maar ook verslavingen aan roken, drugs, alcohol,…. Bevordering van het zelfvertrouwen, motivatie, concentratie, geheugen, beter leren, … Tevens wordt hypnose met veel succes toegepast om je algemene mentale instelling of attitude te verbeteren, om je doelen beter en goed te bereiken en om positieve energie op te wekken.

Hypnose werkt prestatie verbeterend: bij sportlui is hypnose bijzonder doeltreffend om een nog sterkere focus te verkrijgen en te behouden. Hulp bij gerichte focus op een beter functioneren in zowel je professionele als in je privé leven.