Zelfhypnose

Wat is zelfhypnose?

Zelfhypnose is bewust communiceren met je onderbewuste om het gewenste doel te bereiken. Het is mogelijk om jezelf te begeleiden naar een hypnotische toestand. We noemen dat zelfhypnose, waarbij men zichzelf onder hypnose brengt met of zonder hulpmiddelen zoals beeldmateriaal of geluidsdragers. Het is een kwestie van veel oefenen en geconcentreerd te werk gaan om controle te krijgen over je onderbewustzijn. Zelfhypnose kan worden toegepast puur voor de ontspanning, maar sommige mensen oefenen met deze vorm van hypnose om hun lichamelijke en geestelijke problemen op te lossen.

Het onderbewuste is een deel van onszelf waar we maar heel weinig vat op hebben. Hier ligt immers heel wat informatie opgeslagen die voor lange tijd ons leven zal bepalen. Het zijn gegevens waarvan we niet eens meer beseffen dat ze aanwezig zijn, en precies daardoor kunnen ze voor ons leven een grote hindernis vormen.

Met de juiste instelling, geduld en de juiste oefeningen kan iedereen zelfhypnose toepassen. Je kan een cursus zelfhypnose volgen om op de juiste manier onder hypnose te komen en aan je problemen te werken.

Zelfhypnose is een vorm van hypnotherapie. In die staat van hypnose zorgt men ervoor dat precies datgene gebeurt wat men zichzelf vooraf voorneemt. Wanneer men ermee klaar is, haalt men zichzelf weer uit hypnose.

Het is dus een methode waarbij men zichzelf gaat helpen. Door het gebruik van hypnose richt men zichzelf rechtstreeks tot het onderbewuste waar men gedachten en overtuigingen die belemmeren om gelukkig te zijn, kan veranderen. Wanneer aan deze overtuigingen oude pijn gekleefd zit, is een ondersteunende hypnotherapie noodzakelijk.

Wat is een affirmatie?

Affirmaties zijn teksten die je in gedachten of hardop uitspreekt en die je gedachten beïnvloeden en versterken.

Je kunt affirmaties gebruiken: Om richting te geven aan je leven. Om een negatieve gedachte uit te schakelen en te vervangen door het tegenovergestelde.

Een affirmatie is een positieve zelfsuggestie. Spreek daarom elke dag uit wat je wenst, en zeg het alsof het al zo is en ervaar de kracht ervan.

Affirmaties maken je onderbewustzijn duidelijk wat jij wil, welk doel jij voor ogen hebt!

Wat heeft zelfhypnose te bieden?

Zelfhypnose is goed voor lichaam en geest. Het is een krachtige vorm van meditatie. In principe kan iedereen zelfhypnose toepassen. Je kan meerdere keren per dag onder hypnose gaan. Je kan zelfhypnose toepassen om jezelf beter te voelen en je kan het ook gebruiken om van slechte gewoontes af te komen. Met zelfhypnose krijg je controle over je onderbewustzijn. Je kan je lichaam en geest stimuleren om anders te denken of te voelen. Dit werkt natuurlijk niet met één zelfhypnose sessie, maar op de langere termijn zal je veranderingen merken. Zelfhypnose draait om positieve gedachten en gevoelens. Wanneer je echt diepere problemen hebt, dan kan je beter de hulp inschakelen van een echte hypnotherapeut.

Cursus zelfhypnose

Zelfhypnose kan je aanleren in één dag intensieve opleiding. Meer info vind je op onze pagina opleidingen.