De ‘Kracht van Hypnose’

Steeds meer professionals in diverse werkterreinen ontdekken de ‘Kracht van Hypnose’. Bijvoorbeeld managers, leidinggevenden, presentatoren, docenten en trainers die de hypnose technieken inzetten als krachtige communicatie- en organisatietool. Consultants, coaches en therapeuten die het als extra gereedschap inzetten in de praktijk, bijvoorbeeld als middel voor pijnbestrijding (in plaats van een verdovende prik). En andere hulpverleners die hypnose technieken inzetten om cliënten nog beter van dienst te zijn. Brandweerlieden die te maken krijgen met personen die gekneld zitten in hun voertuig, kunnen door het toepassen van de hypnose technieken deze personen begeleiden en afleiden van hun geknelde toestand. Mensen die brandwonden hebben opgelopen kan je met hypnose begeleiden in het genezingsproces dat korter en efficiënter is.
Pijn bestrijden door de pijn te verminderen of de oorzaak aan te pakken. Nooit door de pijn weg te nemen, want het is een signaal dat er ergens iets mis is in het lichaam.

Slaapproblemen zijn heel vaak onverwerkte emoties van vroeger en/of nu.

Stress in al zijn vormen heeft een grote negatieve impact op het lichaam. Heel wat lichamelijke klachten zijn te wijten aan stress. Het is dan ook zeer jammer dat hypnose zo’n onderwerp is waar een beetje lacherig over wordt gedaan. Het zou de gezondheid van heel veel mensen kunnen verbeteren door na te gaan wat de oorzaak van stress is.

Bewuste en onbewuste is vergelijkbaar met een ijsberg

Bewuste en onderbewuste zijn vergelijkbaar met een ijsberg. De bewuste informatie is zichtbaar boven de zeespiegel. Het is bekend terrein. Onder de zeespiegel ligt een grote schat aan bewust onbereikbare informatie die onder hypnose toegankelijk is.

Hoe komt dit? Het bewuste wordt door verbeelding en inleving op een zijspoor gezet en daardoor is het onderbewuste toegankelijk. Toegankelijk in die zin, dat er steeds over de veiligheid en het welzijn van de persoonlijk in kwestie gewaakt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *