Hooggevoeligheid als een talent

Omgaan met hooggevoeligheid is in deze maatschappij geen sinecure. Op korte tijd krijgen we duizenden prikkels op ons afgevuurd. Voor een hooggevoelig persoon worden deze prikkels veel intenser waargenomen. Daardoor wordt je als hooggevoelig persoon sneller vermoeid, emotioneel, gefrustreerd of noem maar op …

Een gevolg van deze prikkels die veel intenser binnenkomen, is dat bepaalde uitspraken, situaties of gebeurtenissen een veel grotere inpakt hebben op iemand die hoog sensitief is. Daardoor is deze persoon veel vatbaarder voor het oplopen van een trauma. Of het omgekeerde kan zich voordoen: iemand loopt een trauma op en zal daardoor veel meer op zijn hoede zijn en zo een hooggevoeligheid ontwikkelen.

Wat de ware toedracht ook is, door de traumatische ervaring op een subtiele manier te benaderen en te verwerken, voel je een vernieuwde kracht om op een andere manier naar het leven te kijken. Dit betekent zeker niet dat je per definitie je hoog gevoeligheid kwijtraakt. Je benadert bepaalde aspecten van je leven vanuit een ander perspectief.

Eén van de tools die hier op een verrassende wijze en op korte tijd resultaat biedt, is therapeutische hypnose. Door contact te maken met het onderbewuste worden essentiële elementen naar een bewust niveau gebracht. Zo leer je voor jezelf de juiste manier te vinden om met je hooggevoeligheid om te gaan. Dankzij regressie en dissociatie kan een indrukwekkende gebeurtenis of stresssituatie uit het verleden op een veilige manier benaderd worden. Men kan met al de kennis en wijsheid die men als volwassene ter beschikking heeft, de ervaring en overtuigingen uit het verleden opnieuw vorm geven.

Het is als het ware een proces van bewustwording, dat een nieuw licht werpt op de dingen waarmee je in de knoop ligt. Hoe gek het ook mag klinken, net deze negatieve aspecten worden jouw sterke punten en bron van talenten in de toekomst. Of hoe een leven met hoog sensitieve eigenschappen een waar feest kan zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *